Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Feb 2016

Wat is een Hamamdoek?

www.mycha-ibiza.com

Wat is een Hamamdoek?

Gehoord van de Hamamdoek en benieuwd wat dat eigenlijk is? Een Hamamdoek is een dun strandlaken dat niet teveel weegt, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op een fijne zachte stof. De Hamamdoek past zonder problemen in je koffer of tas, zodat je er bijvoorbeeld op vakantie mee op het strand kunt liggen.

De officiële benaming is een Hamamdoek, we gebruiken daarnaast ook de termen Hammamdoek en Hamam strandlaken of badlaken.

Oorsprong van de Hamamdoek

Benieuwd waar de Hamamdoek oorspronkelijk vandaan komt? Het Hamam strandlaken dankt z’n naam aan het gebruik in Turkse badhuizen, de traditionele Hamam. In die badhuizen gebruikt men de Hamamdoek nog altijd, zowel als omslag- als droogdoek. Het Hamam badlaken heeft het voordeel dat het gaat om zeer absorberend materiaal met een sneldrogend vermogen. Zowel badgasten als vakantiegangers maken er al jaren gebruik van. Bovendien is de Hamamdoek inmiddels niet meer weg te denken van de strand en uit de populaire badplaatsen. Bovendien kom je de Hamamdoek tegen in de sauna en uiteraard de Hamam.

Gebruikte materialen

Een Hamam strandlaken is gemaakt van dun en soepel katoen, licht van gewicht (hydrofiel). Aan weerszijden zitten fransjes die worden geweven. Je hebt tegenwoordig de keuze uit verschillende kleurstellingen en uitvoeringen, blader op je gemak door de verschillende Hammamdoeken om een mooi model uit te zoeken. Houd je van een Hamamdoek uit het verre oosten, zoek je naar kwaliteitsproducten voor in de slaapkamer of ben je op zoek naar een mooie handdoek voor op het strand? De gebruikte materialen van de Hamamdoek sluiten daar uitstekend op aan.

Afmetingen van de Hamamdoek

Wat is een Hamamdoek en in welke afmetingen is die verkrijgbaar? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. Je kunt bij ons Hammamdoeken bestellen met een afmeting van 100 x 200cm. Dat betekent dat je kunt rekenen op een behoorlijke doek, waar je op het strand gebruik van kunt maken of die je om je heen kunt slaan na een bezoek aan de Hamam. Blader door de verschillende Hammamdoeken die er beschikbaar zijn, zodat je meerdere kleurstellingen kunt vergelijken of je deze kunt afstemmen op bijvoorbeeld de zwemkleding die je graag draagt.

Soepele strandhanddoek

De Hamam Towels zijn soepele stranddoeken, super absorberend en bovendien weer snel droog na het gebruik. Dankzij het lichtgewicht katoen kun je de Hammamdoeken gemakkelijk opvouwen en opbergen in je tas of koffer, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie of in de buurt naar het strand gaat. Ook in de kast nemen de Hamamdoeken weinig ruimte in, zodat je er thuis meerdere kunt bewaren voor iedere gelegenheid. 

Bestel je online een Hamamdoek? Wij gaan er meteen voor je mee aan de slag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »